CID Magazine – 2009

28 February 2018

Interior Design of the Year: Residential Jan 2009

Winner: Bishop Design Associates – Private Penthouse, Dubai Marina

In the words of the winner: “The entrance excites, stimulates and teases the visitor and is complemented beautifully by enhanced colour and material combinations. The space is a sophisticated yet glamorous mix of furniture and material. The glass onyx raised flooring contrasts with the wooden parquet in a delicate manner, creating the feeling of an artist’s honey-glaze canvas. Textured velvet wallpapers, wool carpets, glossy resin floors and light sheer curtains add to the overall design aesthetic. A freestanding bathtub overlooking Dubai is the highlight of the bathroom. White ceramic tiles and contemporary lines contrast with wooden floors and marble walls create a clean and simplistic environment.”

Interior Design of the Year: Retail Jan 2009

Winner: Bishop Design Associates Multiband

Eight different watch brands, converge in this Multi-brand store in the new Burjaman extension designed by Bishop Design Associates. Surface applications of walnut, fabric paneling, Corian, word and Cristalino flooring create a harmonious canvas, while stainless steel sheets give the impression of an aged bronze façade on which the various logos are places.

From the winner: “Design is subjective, but as designers we manipulate the viewer and precondition their experience within,” says Paul Bishop. “It was truly an honor to be recognized by my peers and professionals alike. Also it is encouraging to see that BDA as a young boutique practice and others alike can challenge the larger more established firms within the industry in the name of design.”

Interior Design of the Year: Retail Jan 2009

Winner: Bishop Design Associates – Al Anwaar Jewelry

In the words of the winner: “The main aim for the Al Anwaar jewelry store at Dubai Mall was to create a serene and elegant environment with strong links to femininity. Our design approach was to accommodate and achieve these sentiments by harmonizing different surface textures into the space, as well as high-class product accessibility and visual exposure. One of the main objectives was achieving a seamless environment where the space is fluid and the process from entrance to product was in synergy with the design aesthetics. Maximum visual exposure of the jewelry is achieved through the use of technical LED lighting, enhancing the object.”